ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναγερμός στη Γερμανία - Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι ισλαμιστές που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ναούς

Ο ισλαμιστικός πυρήνας σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κυρίως σε εκκλησίες και συναγωγές κατά των «απίστων», αλλά ακόμη και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Δεν σταματούν στη Γερμανία οι συλλήψεις ισλαμιστών τον τελευταίο καιρό, με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και το υπουργείο Εσωτερικών να θεωρούν «νούμερο ένα» κίνδυνο την ισλαμιστική απειλή.

Σήμερα το πρωί σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ συνελήφθησαν τέσσερις έφηβοι από 13 έως 16 ετών. Πρόκειται για τρία νεαρά κορίτσια και ένα νεαρό αγόρι.

Εγκέφαλος του ισλαμιστικού τρομοκρατικού πυρήνα φέρεται να είναι 16χρονη από το Χάγκεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με καταγωγή από το Μαρόκο και πατέρα γνωστό για ισλαμιστική δράση στις γερμανικές αρχές.

Οι υπόλοιποι μαθητές, μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα, κατάγονται από το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, όλοι στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που έφεραν μάλιστα όπλα.

Στόχος εκκλησίες, συναγωγές, αθλητικοί χώροι

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία ο ισλαμιστικός τρομοκρατικός πυρήνας σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κυρίως σε εκκλησίες και συναγωγές κατά των «απίστων», αλλά ακόμη και σε αθλητικές εγκαταστάσεις στις πόλεις Ντίσελντορφ, Ντόρτμουντ και Κολωνία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο πυρήνας εξαρθρώθηκε από τις γερμανικές αρχές μέσω διαλόγων σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, όπου έλεγαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ήδη φέρονται να είχαν ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση