ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμάς: «Απελευθερώσαμε μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της» (vid)

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Ισραήλ

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (11/10) ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους, μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της.

«Απελευθερώθηκαν μία Ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa, διακρίνονται μία γυναίκα και δύο παιδιά να συνοδεύονται από τρεις μαχητές της Χαμάς σε μια περιφραγμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χαμάς: 100 Ισραηλινοί κρατούνται όμηροι

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 150 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί αλλοδαποί και άλλοι που έχουν διπλή υπηκοότητα, απήχθησαν από τη Χαμάς στη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση κρατά 100 Ισραηλινούς πολίτες ομήρους στη Γάζα. Αιχμάλωτοι πολέμου, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μια κατάσταση όμως που δεν είναι πρωτοφανής για το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δεν είναι άγνωστο στις κρίσεις ομηρίας», σημείωσε σχετικά ο ειδικός ανταποκριτής σε θέματα ασφαλείας του BBC, Φρανκ Γκάρντνερ, που θύμισε το επεισόδιο με την ομηρία στο αεροπλάνο το 1976, λέγοντας ότι τότε έδειξε στον κόσμο ότι είχε την ικανότητα και τη βούληση να χρησιμοποιήσει τις ειδικές δυνάμεις του για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων.

Παράλληλα, οικογένειες Αμερικανών πολιτών που ίσως κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν από την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να τους βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν οι δικοί τους άνθρωποι στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς.

Στο ζήτημα φαίνεται ότι έχει εμπλακεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης (11/10) το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X