ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελληνικές κωμικές σειρές που θέλουμε να ξαναδούμε! (vids)

Σίριαλ που έγραψαν ιστορία και χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου

Η τηλεοπτική μόδα της εποχής θέλει αγαπημένες σειρές παλαιότερων δεκαετιών να επιστρέφουν με νέους κύκλους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα του «Σ’αγαπώ-Μ’αγαπάς» μας έκανε να «γυρίσουμε πίσω στο χρόνο», να θυμηθούμε μερικές από τις all time classic κωμικές σειρές της μικρής οθόνης και να σκεφτούμε πόσο θα θέλαμε να τις ξαναδούμε σήμερα με νέα επεισόδια και με τους ίδιους ηθοποιούς. Ειδικά σε μία εποχή όπου οι αυθεντικές κωμικές σειρές και οι καλτ ρόλοι σπανίζουν!

«Εγκλήματα»

Η Φλώρα, ο Αλέκος, ο Αχιλλέας, η βιτριολική Σωσώ, η μπριόζα Κορίνα, ο ατακαδόρος παππούς Αριστείδης έμειναν στη ιστορία για το γέλιο που χάριζαν στο κοινό για δύο ολόκληρες σεζόν, από το 1998 έως το 2000, μέσα από τον Ant1. Σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου και με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κόκλα, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Υρώ Μανέ, Μαρία Καβογιάννη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, η σειρά θεωρήθηκε η πρώτη ελληνική μαύρη κωμωδία, ενώ σημείωσε τεράστια θεαματικότητα γεγονός που την έκανε να προβάλλεται ακόμη και σήμερα σε επανάληψη.

«Κωνσταντίνου και Ελένης»

Υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ προβολής, αφού από το 2000 που ολοκληρώθηκε προβάλλεται non stop σε επανάληψη από τον Ant1. Μέσα από το εν λόγω σίριαλ, Χάρης Ρώμας και Ελένη Ράντου είδαν τις μετοχές τους να απογειώνονται, να λατρεύονται από τους τηλεθεατές και, σήμερα ακόμη, να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τους ρόλους του Κατακουζηνού-Βυζαντινολόγου και της περίφημης «Γκαρσόνας». Το σενάριο υπέγραφε ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά, ένα δίδυμο που ενώνει ξανά τις δυνάμεις του για τα νέα επεισόδια του «Καφέ της χαράς». Γιατί όχι, λοιπόν, και για το «Κωνσταντίνου και Ελένης;»…

«Είσαι το ταίρι μου»

Για τον έρωτα της Στέλλας (Βίκυ Σταυροπούλου) και του Σωτήρη (Αλέξη Γεωργούλη) γράφτηκαν πολλά επεισόδια, τα οποία σημείωσαν μάλιστα τεράστια επιτυχία. Ο Λευτέρης Παπαπέτρου έβαλε την υπογραφή του στο ιδιαιτέρως έξυπνο σενάριο, κατάφερε να κάνει τους τηλεθεατές να λατρέψουν τόσο το γόη Σωτήρη όσο και την πληθωρική Στέλλα και φυσικά τις ατάκες της σειράς να μείνουν στη συνείδηση του κοινού. Από το σίριαλ του Mega έγινε ιδιαιτέρως γνωστή και η Κατερίνα Λέχου και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο ρόλος του Λάζαρου (Άρη Σερβετάλη) θεωρήθηκε όχι μόνο καλτ αλλά και ένα τηλεοπτικό «αριστούργημα».

 

«Παρά πέντε»

Η σειρά βγήκε στον αέρα του Mega στις 26 Σεπτεμβρίου 2005 και ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου 2007, τρελαίνοντας τα μηχανάκια της Nielsen. Σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη και με πρωταγωνιστές πέντε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες (Σμαράγδα Καρύδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργος Καπουτζίδης, Αργύρης Αγγέλου, Αγγελική Λάμπρη) το σίριαλ έκανε πάταγο και σάρωσε στο πέρασμά του. Οι ρόλοι της Ντάλιας, της Ζουμπουλίας αλλά και των τρελών γιαγιάδων, Θεοπούλας και Σοφίας, καθήλωναν το κοινό και άφησαν εποχή. Οι ατάκες της σειράς και όλα τα παραπάνω μας δίνουν πολλούς λόγους να θέλουμε να ξαναδούμε τη σειρά με νέα επεισόδια.

 

«Οι Μεν και οι Δεν»

Άννα Χατζησοφιά και Χάρης Ρώμας μετρούν στο βιογραφικό τους και αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που είχε προβληθεί στον Ant1 από το 1993 έως το 1996. Ο μεγαλοδικηγόρος Διονύσης Δάγκας (Χάρης Ρώμας), η σπάταλη σύζυγός του Βάνα (Άννα Κουρή), ο Τίμος και η Νανά Σταμάτη (Στέλιος Μάινας και Τζόυς Ευείδη), άνεργοι και λαϊκοί τύποι, ήταν τα συστατικά μιας θεότρελης ιστορίας, γεμάτης γέλιο και μπλεξίματα, που έχει θέση και στο σήμερα.

«Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»

Από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα του παρελθόντος, η σειρά παρακολουθούσε τρία παντρεμένα ζευγάρια: τον Ανδρέα (επονομαζόμενος Ακάλυπτος λόγω των ακάλυπτων επιταγών του) και την Αλίκη, τον Μάκη και τη Ρένα, τον Ρένο και την Μπέτη. Έρωτες, εξωσυζυγικές σχέσεις, ζήλειες, οικονομικά μπλεξίματα, φιλίες, αποτελούσαν τους βασικούς άξονες του σεναρίου του Λευτέρη Καπώνη, που αγαπήθηκε από τον κόσμο.

«Ευτυχισμένοι μαζί»

Η οικογενειακή τρέλα έπαιρνε σάρκα και οστά στο σπίτι του Διονύση Μαυροτσούκαλου (Γιάννης Μπέζος) και της Ελένης (Κατερίνα Λέχου). Τα πέντε τους παιδιά, ο οικογενειακός φίλος Μάκης με τις ατάκες-φωτιά, ο υπάλληλος της μπυραρίας Φώτης, έβαζαν ακόμη περισσότερο αλατοπίπερο σε μία επιτυχημένη συνταγή που σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης. Χαρακτηριστικά, κατά μέσο όρο, κάθε επεισόδιο παρακολουθούνταν από το 28.4% των τηλεθεατών, ενώ στα παιδιά ο μέσος όρος ανερχόταν στο 46.9%!

Πηγή: reader.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA