ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Β. Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Βάσεων

Δεν έχει δοθεί καμία τέτοια άδεια, δήλωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν στοιχεία για υποβολή αιτήματος προς την Κυβέρνηση για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ, μέσω του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δεν έχει δοθεί καμία τέτοια άδεια, δήλωσε στο Τρίτο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης η ισραηλινή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ από το Κατάρ μέσω της Κύπρου, ενόψει της προετοιμασίας της ισραηλινής αεράμυνας για την αντιμετώπιση της πρόσφατης ιρανικής πυραυλικής επίθεσης, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η ισραηλινή κρατική τηλεόραση.

Ερωτηθείς αν αυτή η διαδικασία έγινε μέσω των Βρετανικών Βάσεων, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε άγνοια. Μάλιστα, σημείωσε ότι για την πρόσφατη απογείωση των πολεμικών αεροσκαφών τύπου Ταϊφούν του Ηνωμένου Βασιλείου από το Ακρωτήρι προκειμένου να συμμετάσχουν στην αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε εκ των υστέρων.

«Αφού είδαμε δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος επικοινώνησε με τον Βρετανό ομόλογό του και μόνο τότε, εκείνος του επιβεβαίωσε ότι γινόταν μια επιχείρηση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση