ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος από Κάιρο: Η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω αστάθεια

Τι είπε ο ΠτΔ μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου στο Κάιρο

ΚΥΠΕ

Η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω αστάθεια, έχει απόλυτη ανάγκη από ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου στο Κάιρο.

"Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη μιας ουσιαστικής ειρηνευτικής διαδικασίας", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που μας δίδαξε αυτή η κρίση, όπως και άλλες πρόσφατες κρίσεις, είναι ότι "δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις, ότι ελλείψει βιώσιμης, διαρκούς ειρήνης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεσπάσει σύγκρουση, με καταστροφικές συνέπειες».

Η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω αστάθεια, έχει απόλυτη ανάγκη από ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, υπογράμμισε, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα 'Χ'.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος συμμετέχει στη διάσκεψη ως χώρα της περιοχής - ως το πλησιέστερο κράτος μέλος της ΕΕ- της οποίας η ασφάλεια επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, είναι παρούσα και ως γειτονική χώρα με άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, έτοιμη να συμβάλει και να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης και στη διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X