ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι αλλάζει στη μάχη της Λευκωσίας - Η τελευταία ευκαιρία του Υπ. Υγείας

Αναβίωση της πλατφόρμας του ENGLISH SCHOOL - Η αθέατη Υφ. Ναυτιλίας - Γεωργιάδη αντί Αντιγόνη ψηφίζουν στο Δήμο Μόρφου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

 ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ – Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΠΡΟΥΝΤΖΟ

 «Ο ουρανός είναι φωτιές / ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ / σπίθες και κυκλώματα βρε/  και παρέες λαμπερές / το καθρέφτισμα τους στις ακρογιαλιές» είναι μερικοί από τους στίχους του επικού άσματος «ας κρατήσουν οι χοροί», που ερμηνεύει ο τιτανοτεράστιος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ και εν ολίγοις χαρακτηρίστηκε και ως απεικόνιση της δράσης των απανταχού Ελλήνων. Οι οποίοι Έλληνες, μόλις προχθές με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία (εξαιρετικές οι ιέρειες η πρωθιερέα, η τελετή) και την μεταφορά της στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, κατέδειξαν ότι αποτελούν την κοιτίδα του πολιτισμού και όλοι προσέρχονται προς προσκύνημα και εμβολιασμό, με τα αθλητικά και πολιτισμικά ιδεώδη. Οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ όμως; Ουφ, μην αναζητήσουμε τόσο νωρίς τα χάπια μας τα Ελληνικά.

• Κι εμείς ως γνήσιοι Έλληνες του ταλαιπωρημένου Κυπριστάν, βλέπουμε καθημερινώς σε πλήρη εφαρμογή τους στίχους από το άσμα του αξεπέραστου - κορυφαίου τραγουδοποιού ΝΙΟΝΙΟΥ, που καλύπτει όλες τις δράσεις της κοινωνίας. Οπόταν κι εμείς θα κάνουμε ευρεία απεικόνιση των στίχων από το άσμα όπως τον άλλο που λέει «φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα / κι ιστορία οι παρέες/ των Ελλήνων οι κοινότητες / φτιάχνουν άλλο γαλαξία». Παρασυρθήκαμε από τις μελωδίες και το κάναμε μουσική εκπομπή, αφού μια ποιοτική λείπει από την αποχαυνωμένη οπισθοδρομική Κυπριακή τηλεόραση.

• Πάμε λοιπόν με την μάχη της Λευκωσίας η οποία γίνεται εκ του συστάδην και με το αποτέλεσμα να είναι μέχρι στιγμής γρίφος για δυνατούς λύτες. Η συγκέντρωση ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΟΥΝΤΖΟΥ με τους δεξιούς αστούς της Λευκωσίας (οι ΑΚΕΛικοί κρύφτηκαν στην κόκκινη πολυκατοικία αφού κρίθηκαν σαν ΠΕΡΙΤΤΟΙ – ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ και ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ) προκάλεσε ΠΑΝΙΚΟ και ανησυχία στο επιτελείο ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, το οποίο και ανασυντάχθηκε προς 3 κατευθύνσεις. Πρώτη είναι οι συγκεντρώσεις μέσω των οποίων θα δοθεί η αναγκαία ώθηση, όπως τα εγκαίνια του εκλογικού επιτελείου του το ερχόμενο Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας επί της Μακαρίου, όπου και θα παρουσιάσει τους δικούς του αστούς – επιχειρηματίες προς αντιπαραβολή με την αντίστοιχη του κύριου αντιπάλου του Προύντζου. Πρωτίστως η ψεσινή συγκέντρωση του Αντιδημάρχου ΑΝΤΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ θεωρείται ως ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ για άνοδο. Πως ; Τι; Ε, μα η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ του Αντρίκκου, υποψηφίου για την Αντιδημαρχία Αγλαντζιάς είχε και θετικό αντίκτυπο στον Τόρνα, αφού ο νεαρός άφησε τις πικρίες του παρελθόντος σε μια γωνιά της ψυχής του και υλοποίησε την ΤΡΟΥΛΛΙΩΤΙΚΗ ρήση «έκανε τα πικρά… γλυτζιά».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΜΑΧΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΔΗΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

• Η στήριξη Κωνσταντίνου - έστω και με βαριά καρδιά - προς τον Τορναρίτη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μάχη της Λευκωσίας. Μια άλλη εξέλιξη που υποβοηθεί τον Τορναρίτη και αφαιρεί ψήφους από τον Προύντζο είναι η υποψηφιότητα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, υιού του εμβληματικού Δημάρχου Λευκωσίας Λέλλου, ο οποίος συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων. Προφανώς, αν υποψήφιος ήταν ο αδελφός του ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (κάποια στιγμή τον εκλιπαρούσε η ΑΚΕΛική ηγεσία , αλλά αυτός το κρατούσε μανιάτικο, λόγω της στάσης τους στις Προεδρικές εκλογές), που είναι πιο αναγνωρίσιμος, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά και ενδεχομένως να ήταν και εύκολη η εκλογή ενός ΛΕΛΛΟΥθκιού στην Δημαρχία της πρωτεύουσας. Πονοκέφαλο για τους δυο κύριους υποψηφίους αποτελεί και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΖΗΣ (Ταβέρνα Ζανέττος), ο οποίος τσιμπά ψήφους απ’ όλους. Πάντως η μάχη είναι δύσκολη και επίμονη και θα κριθεί στο νήμα, αφού τα αππωμένα Λευκωσιατούθκια (εμείς οι έποικοι – ερωτικοί μετανάστες στην πρωτεύουσα δεν αλλοιωθήκαμε…) είναι απρόβλεπτα.

ΑΝΑΒΙΩΣΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ENGLISH SCHOOL - ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΤΡΙΔΗ- ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

• Πάμε και σε μια άλλη συνταρακτική εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η ΜΑΣΩΝΙΑ - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ του ENGLISH SCHOOL, στα δύσκολα επανενώνεται. Παρά τις διαφορές των μελών της και τις κατά καιρούς έριδες, με την μεσολάβηση κάποιων μελών της έκαναν μόλις πρόσφατα σύναξη στην οποία ήταν και καμουφλαρισμένος πράκτορας της ΞΥΠ. Αφού έκαμαν την ανάλογη ομαδική ψυχοθεραπεία, αποφάσισαν ως γνήσιοι απόφοιτοι της Αγγλικής σχολής που πάντα είναι μεταξύ τους αλληλέγγυοι να στηρίξουν τους υποψηφίους της συνομοταξίας τους. Έτσι αφειδώλευτη στήριξη θα παράσχουν στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΤΡΙΔΗ και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Στροβόλου ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. Το σύνθημα δόθηκε από ένα εκ των επικεφαλής της πλατφόρμας, βουλευτή ΔΗΣΥ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι χωρίς μεμψιμοιρίες. Πάνω απ’ όλα η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ του ENGLISH SCHOOL.

ΑΦΗΝΕΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΔΗΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΡΦΟΥ

• Α, πα, πα μου φαίνεται ότι προκλήθηκε αναταραχή και για τον ΔΗΜΟ ΜΟΡΦΟΥ, εκεί όπου ο ΔΗΣΥ φαίνεται να παραβιάζει ενός είδους συμφωνία περί των κατεχομένων Δήμων, και αντί της υποψηφίας της ΔΗΠΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, θα ψηφίσει τον υποψήφιο της ΕΔΕΚ, σκηνοθέτη ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και μάλλον θα πάρει και τις ψήφους του ΠΡΙΓΚΙΨ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και του ΔΗΚΟ, ο οποίος δεν επιθυμεί σε ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ να εκλεγεί πρώην στέλεχος του κόμματος, που αποσκίρτησε και όδευσε προς την ΔΗΠΑ. Αμάν τα χάπια μου τα Πριγκπικικά, οσονούπω θα τα πούμε για τα πλάνα του Πρίγκιψ ντε λα Στρακκέ και του επικοινωνιολόγου του Αντρέ ντε Χατζηκυριακέ (μεγάλε αν πάρεις την 3η θέση θα σου επιδώσει η βασιλική οικογένεια τον τίτλο του Μεγάλου Ιππότη της Στρακκός). Να σημειώσουμε ότι το ΑΚΕΛ για τον Δήμο Μόρφου στηρίζει τον νυν Δήμαρχο ΒΙΚΤΩΡΑ ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΑΜ, ο οποίος αν έχει αντίπαλο τον σκηνοθέτη Γεωργιάδη μάλλον θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «η μεγάλη απόδραση για το σπίτι».

ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ; ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΜΗΠΩΣ;

• Φίλοι μου είδα μια κοπέλα που διάβαζε κάποιο κείμενο περί της ναυτιλιακής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και δεν κατάλαβα ποια είναι και τι ρόλο παίζει. Μην είναι διευθύντρια μάρκετινγκ της ναυτιλιακής εταιρείας που κάνει τα ταξίδια, μπας και πρόκειται για κυβερνητική υπάλληλο ή μήπως είναι κάποιο κορίτσι που θα τραγουδάει στο πλοίο; Θυμάστε τα αλήστου μνήμης χωρκατιλλίκια στα ταξίδια προς Ελλάδα με χορούς, τραγούδια, μπαλέτα, φλερτ, παράνομους έρωτες και άλλα χάπενινγκ; Τι συγκινητικά. Τότε είμαστε ορίτζιναλ Κυπραίοι…Προτού μετατραπούμε σε Ευρωττοπουζοκυπραίους και έχουμε – ιμίσχι μου - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , όπως η κυρία που μιλούσε ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ. Σε μια χώρα που περικλείεται από θάλασσα και θα έπρεπε ο/η Υφ. Ναυτιλίας να βγάζει αζίνες που λένε και στο χωριό της Μαριούς του Χαζτημανώλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθέτησε κάποιο κορίτσι που δείχνει ότι κατέχει την θέση, απλώς γιατί αυτό το χαρτοφυλάκιο της προσέφερε ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ με υπόδειξη της ΧΙΛΑΡΙ-ΦΙΛΙΠΠΑΣ. Ε, της δόθηκε η ευκαιρία, δεν τα κατάφερε ή δεν μπορεί ή τα παίρνει αθόρυβα, ο επόμενος παρακαλώ…

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΑΜΙΑΝΕ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΕΙΤΕ ΤΙΜΩΡΕΙΣ Ή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ο Υπουργός Υγείας ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ που τρόμαξε όταν του είπαμε ότι ανέλαβε κινούμενο ναρκοπέδιο, να τον πληροφορήσουμε ότι για να μην πατήσει την νάρκη και να υποστεί ασύμβατα με την πολιτική τραύματα, θα πρέπει να αρπάξει την ΠΡΩΤΗ - και ενδεχομένως ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ-ΕΥΚΑΙΡΙΑ αν θέλει να γράψει ιστορία. Όσοι επέδειξαν ΟΛΙΓΩΡΙΑ, δημόσιοι υπάλληλοι – ήτοι προϊστάμενη φαρμακευτικών υπηρεσιών – υπεύθυνος αποθηκών – προσφορών ή όποιοι άλλοι του Υπ. Υγείας - για το θέμα της φύλαξης φαρμάκων και της ζημιάς των 800 χιλιάδων Ευρώ, να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ πάραυτα από το Υπουργείο Υγείας και να το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΙΣ. Δεν θα αναφέρουμε ότι θα έπρεπε να κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά, γιατί είναι ΟΥΤΟΠΙΚΟ, αλλά αν μη τι άλλο προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση. Αν μου αρχίσεις Μάικλ Νταμνής (αγγλοτραφής) τα ψιθυρίσματα και τα χαμηλόφωνα, τις υπεκφυγές και τις πομφόλυγες, τότε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ οριστικά…Τώρα είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ σου διαφορετικά θα πάρεις το αυτοκίνητο σου των 144 χιλιάδων Ευρώ (ρε φίλε διασχίζεις τους αυτοκινητόδρομους της Αγγλίας και θέλεις αμάξι που αντιστοιχεί με τους μισθούς ανθρώπων για καμιά 10ετία;) και θα κόβεις βόλτες στην ανωνυμία του γραφείου σου…

• ΥΓ: Για να σωθεί η κοινωνία μας από φαινόμενα όπως αυτά που αναδείξαμε ότι συμβαίνουν στα σχολεία, με βιασμούς παρενοχλήσεις, τότε θα πρέπει να γίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με συμμετοχή ΟΛΩΝ. Κυβέρνησης - κομμάτων – γονέων – μαθητών Διαφορετικά χαθήκαμε.

• ΥΓ: Όταν βλέπεις το νησί σου να γίνεται η ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ και ακόμη είσαι υπέρ των μεταναστών-αγαπητοί ΑΚΕΛικοί-ΒΟΛΤαικοί και άλλοι ευαισθητούληδες και ερμαφρόδιτοι, τότε θα ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ από τον βασανισμένος λαό που δεν επιθυμεί ΑΛΛΟΙΩΣΗ της ταυτότητας του. Και να ξέρετε ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, οι αριστεροί ξέφυγαν και είναι οι πρώτοι που ζητούν ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για το μεταναστευτικό. Αλλά ποιος τους ακούει, αφουγκράζεστε, παρακολουθεί; Μην πέσει πάνω σας η κάλπη είναι το θέμα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση