ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Digital Agenda Cyprus Summit 2023

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το «Alpha Stage», ένας διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Digital Agenda Cyprus Summit 2023. Η οργανωτική επιτροπή του Digital Agenda Cyprus Summit και η Sppmedia Events ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης, 17 Οκτωβρίου, την εξάντληση των 1200 διαθέσιμων εισιτηρίων πρόσβασης στο συνέδριο και ευχαρίστησαν το κοινό για την μαζική ανταπόκριση στην προσπάθεια δημιουργίας ενός μεγάλου ολοήμερου περιφερειακού συνεδρίου νέας εποχής στην Λευκωσία.

Το DA23, με τη θεματική ομπρέλα «The new normal», προσέγγισε τα σύγχρονα ζητήματα της ανθρωπότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Τι αλλαγές φέρνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, πως η Κύπρος μπορεί να γίνει ενεργειακά αυτόνομη, η τέχνη της προσαρμογής στην νέα εποχή, τι αλλάζει δραματικά στην επικοινωνία, η μάχη του streaming, το μέλλον της εργασίας, η εξέλιξη του αυτοκινήτου ως living room, η βιωσιμότητα στην διασκέδαση και πως μια κυπριακή start up μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Το συνέδριο παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στην σκηνή ανέβηκαν 31 προσωπικότητες μερικοί από αυτούς με μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια σκηνή όπως ο ιδρυτής της εφαρμογής Shazam Dhiraj Mukherjee ο πρώην επικεφαλής επικοινωνίας σε meta, Space X και νυν επικεφαλής επικοινωνίας της Google – Deepmind, Dex Hunter-Torricke, η επικεφαλής σχεδιασμού του λογισμικού καμπίνας της ΒΜW Alina Sauer ο ξακουστός συγγραφέας Calum Chace ο επιστήμονας που σχεδίασε το project TILOS Giorgos Pechlivanoglou, ο εκ των ιδρυτών του κυπριακού Start – up “Foody” Μιχάλης Οικονόμου, και πολλοί άλλοι.

O πρώην επικεφαλής επικοινωνίας σε meta, Space X και νυν επικεφαλής επικοινωνίας της Google – Deepmind, Dex Hunter-Torricke.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το «Alpha Stage», ένας διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στον οποίο συμμετείχαν 23 startups από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση της πενταμελούς Επιτροπής, υπήρξε ένας ξεκάθαρος νικητής ενώ δύο ακόμη συμμετοχές που παρουσιάζουν εξαιρετικές προοπτικές πήραν τελικά το χρηματικό έπαθλο κατά το ήμισυ. Αδιαμφισβήτητη νικήτρια, σύμφωνα με την Επιτροπή, ανακηρύχθηκε η ισραηλινή startup blings, η οποία εξειδικεύεται σε παραγωγή και διανομή βιντεογραφημένου περιεχομένου που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη με τεχνολογία MP5.

Οι νικητές του «Alpha Stage».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση