ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεισμός με τις καταγγελίες της 24χρονης - Επίσημα το ψάχνουν και στην Κύπρο

Πρόκειται να διερευνηθεί η τυχόν δράση κυκλώματος και στην Κύπρο

Σεισμό φαίνεται να έχουν προκαλέσει τα όσα κατήγγειλε η 24χρονη σχετικά με βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πάρτι που διοργανώθηκε και στο οποίο παραβρέθηκε. Κάποιοι από την… υψηλή κοινωνία της Ελλάδας, φαίνεται πως δεν κοιμούνται ήσυχα αφού οι καταγγελίες διερευνώνται σε βάθος από τις Αρχές και στήνεται το παζλ της υπόθεσης.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης για παράδειγμα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το «MEGA Ελλάδας», επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της για βιασμό. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Επίσης, φαίνεται να άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» έπειτα από την καταγγελία της 24χρονης, αφού όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, του έχουν καταγγείλει άλλες δύο γυναίκες βιασμό τους με τον ίδιο τρόπο. «Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε αρχικά, και συμπλήρωσε πως δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Η Εισαγγελία στην Ελλάδα, εξετάζει ενδεχόμενο κύκλωμα μαστροπείας το οποίο πιθανώς ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πλησιάζει σε άλλες χώρες.

«Αγγίζουν» την Κύπρο οι καταγγελίες;

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας (Δες ΕΔΩ), μεταξύ άλλων, στη βάση καταγγελιών του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, μέσω του οποίου βγήκε στον αέρα η καταγγελία της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης, ενεπλάκη και το όνομα της Κύπρου στην όλη υπόθεση. Πληροφορίες του 24news όμως, ανέφεραν ότι η Κυπριακή Αστυνομία, δεν είχε ενημερωθεί για οτιδήποτε σχετικό, τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, το όλα θέμα, φαίνεται ότι θα πάρει διαστάσεις και στο νησί μας, αφού στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, επικαλούμενος τις αναφορές του Ηλία Γκιώνη για εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα, μέσω επιστολής του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, κο. Γιώργο Σαββίδη, ζητά να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. «Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Αφού η εν λόγω επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας, το 24news επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κο. Χρίστο Ανδρέου, ζητώντας ενημέρωση για τυχόν οδηγίες που πιθανόν να δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση των αναφορών.

Σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου λοιπόν, ενώπιον των Κυπριακών Αρχών, δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχείο που να σχετίζεται με δράση κυκλώματος στο νησί μας. Ωστόσο, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες όπως γίνει διερεύνηση των αναφορών για την Κύπρο στις καταγγελίες. Έτσι, σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, η Κυπριακή Αστυνομία, μέσω Interpol θα ζητήσει από τις αντίστοιχες Ελληνικές, να δοθούν στοιχεία που πιθανόν να προκύπτουν, για να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων στην Κύπρο.

Επιβεβαίωσε και η Υπουργός Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου επιβεβαίωσε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζεται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών που αφορούν κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείσα, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής στην οποία παρέστη, η κα. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη προς τον Γενικό Εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας. Ανέφερε επίσης ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επικοινώνησε με τον Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση, ο οποίος του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή Αστυνομία.

Η επιστολή του κ. Χριστοφίδη

Κύριο Γεώργιο Σαββίδη
Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Γενική Εισαγγελία

18 Ιανουαρίου, 2022

Έντιμε κύριε Γενικέ Εισαγγελέα,

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα καταγγελίες για ένα φερόμενο σοβαρό έγκλημα το οποίο όπως έχει καταγγελθεί διαπράττεται, από κύκλωμα το οποίο δρα και λειτουργεί παράνομα και εγκληματικά, στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στιςκαταγγελίες για νάρκωση και βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, συνάπτεται ο σχετικός σύνδεσμος (link), https://tvxs.gr/news/ellada/il-gkionis-sto-tvxsgr-itan-o-b-lebentis-tis-coca-cola-o-anthropos-poy-klithike-na-apolog για εύκολη αναφορά), παρόμοιο κύκλωμα το οποίο ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες δρα και στην Κύπρο. Επικαλούμαι την αξιοπιστία των καταγγελιών λαμβάνοντας υπόψη τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κυρίου Γκιώνη στην δημοσιοποίηση της υπόθεσης της 24χρονης στην Ελλάδα.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Αφορούν σε εγκληματικές ενέργειες. Ο βιασμός είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Πόσο μάλλον όταν γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο από οργανωμένα κυκλώματα.

Κύριε Γενικέ,

Καλείστε όπως μεριμνήσετε να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες.

Με εκτίμηση,

Χρίστος Χριστοφίδης
Βουλευτής ΑΚΕΛ Λευκωσίας

«Έσπασε» τη σιωπή της η 24χρονη Γεωργία:

Όλα όσα έζησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, περιέγραψε η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Η νεαρή κοπέλα (Γεωργία Μπίκα) μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (Δες ΕΔΩ).

Όπως είπε, στο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου την προσκάλεσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, τον οποίο γνωρίζει «δύο-τρία χρόνια», αρχικά ως πελάτισσα σε καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και στη συνεχεία, ως φίλη.

«Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν είχαμε βγει ποτέ, αλλά τον εμπιστευόμουν λόγω της καφετέριας, μας πρόσεχε, μας συμπεριφερόταν σωστά και θεώρησα ότι μπορούσαμε να είμαστε και φίλοι», είπε.

Όπως ανέφερε, είχε προσκληθεί σε πάρτι και στο παρελθόν από τον 27χρονο και σε μερικά από αυτά πήγε χωρίς, όμως, να παρατηρήσει κάτι περίεργο και γι' αυτό τον εμπιστευόταν.

Αναφερόμενη στο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ίδια είπε πως βρισκόταν στο καφέ «Αχίλλειον» και ο Μάνος Παπαδόπουλος της το ανέφερε, λέγοντάς της: «Πάρε μια φίλη σου να έρθεις».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X