ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν έπρεπε να διεκδικήσει ο Αβέρωφ» (vid)

Αύριο η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων

24news team

Σε ρυθμούς εκλογών βρίσκεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του κόμματος να γίνεται αύριο.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Kαλημέρα», βρέθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα 100 μέλη που θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως δεν ζήτησε σε συναδέρφους του βουλευτές ή υπουργούς να υπογράψουν, για να μην τους φέρει σε δύσκολη θέση.

Σχολίασε επίσης, πως τα χρονοδιαγράμματα για τις εκλογές είναι πολύ ασφυκτικά, αναφέροντας πως ο πρόεδρος του κόμματος θα μπορούσε να δώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να τρέξει πιο ομαλά αυτή η διαδικασία.

Αναφερόμενος στην πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΔΗΣΥ μόνο για μια πενταετία, ο κος Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι είναι και ένα μήνυμα προς τα νεότερα στελέχη, και θέση αρχής για τον ίδιο. «Δεν είμαστε στις εποχές των παλιών, μεγάλων ηγετών», σημείωσε, λέγοντας πως στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή παρατηρείται η συχνή εναλλαγή στην ηγεσία.

Υποστήριξε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα μπορούσε να διευκολύνει τις εξελίξεις και να έμενε δίπλα στη νέα ηγεσία στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση του ΔΗΣΥ. «Θα μπορούσε να διατηρούσε ένα ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση ο οποίος θα ήταν θεσμικός ως πρώην πρόεδρος της παράταξης δίπλα στην ηγεσία.»

O κος Γεωργιάδης, ανέφερε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θα έπρεπε να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ.

«Νιώθω και λίγο άσχημα, αλλά είναι η πολιτική μου θέση, συνέχισε. Ο Αβέρωφ δεν έπρεπε να διεκδικήσει. Τον εκτιμώ, τον σέβομαι, τον στήριξα στις εκλογές και σε άλλα ζητήματα, αλλά έπρεπε ο ίδιος να διευκολύνει την εναλλαγή στην ηγεσία, να την επιβλέψει και να μείνει εκεί δίπλα στην ηγεσία. Δεν γίνεται να είσαι πρόεδρος του κόμματος δέκα χρόνια.»

Δείτε τις δηλώσεις του:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X