ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο

Η κ. Ολγκίν φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ και θα βρίσκεται στο νησί έως και τις 14 Μαΐου

ΚΥΠΕ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Η κ. Ολγκίν φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ και θα βρίσκεται στο νησί έως και τις 14 Μαΐου. Πρόκειται για την τρίτη αποστολή της στην Κύπρο.

'Οπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ την περασμένη βδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων καθώς και με ένα ευρύ φάσμα επιπλέον συνομιλητών, επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών.

Πριν από την επίσκεψη στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε άλλες πρωτεύουσες.

Οι χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη θα γίνουν την Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για το Κυπριακό καθώς έρχεται στην Κύπρο η κ. Ολγκίν και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν τέτοια δεδομένα «που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για επανέναρξη των συνομιλιών».

Εξάλλου στο Πασχαλινό του μήνυμα επανέλαβε ότι πρώτιστη έγνοια του, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις λόγω της συμπεριφοράς της τουρκικής πλευράς, είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X