ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕ: H Κύπρος πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα

«Οι αναφορές στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες θέτουν την Κύπρο στο επίκεντρο, μια Κύπρο που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ηγετική δράση»

ΚΥΠΕ

Οι αναφορές στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες θέτουν την Κύπρο στο επίκεντρο, μια Κύπρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ηγετική δράση και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης στην ίδια μας τη γειτονιά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η «Κύπρος που οραματιζόμαστε είναι μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή χώρα που διεθνώς θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Μια χώρα της οποίας θα αναγνωρίζεται ο αξιόπιστος ρόλος στην περιοχή και το ουσιώδες αποτύπωμα της εξωτερικής μας πολιτικής».

Η πρωτοβουλία Αμάλθεια για τη δημιουργία Θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, είπε, «καταρτίστηκε και παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο. Από τότε μέχρι προχθές οι διπλωματικές επαφές και οι προσπάθειες υλοποίησης ήταν εντατικές».

Ο λεπτομερής και συγκεκριμένος σχεδιασμός της πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο και την ομάδα του έτυχε αναγνώρισης ως προς την υψηλότατη προστιθέμενη αξία που θα έχει -μεταξύ άλλων- από ΕΕ, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, το ΗΒ και στηρίζεται από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, πρόσθεσε.

«Οι αναφορές στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες», ανέφερε, θέτουν «την χώρα μας στο επίκεντρο, μια Κύπρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ηγετική δράση και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης μια πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης στην ίδια μας τη γειτονιά».

Στην ανάρτησή του ο κ. Λετυμπιώτης παραθέτει δημοσιεύματα από τον ξένο Τύπο, όπως τους New York Times, το BBC, τον Guardian, το Reuters και το ABC News.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση