ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλει Χάρη Γεωργιάδη για Επίτροπο ο Χριστοδουλίδης

Για χατίρι του Πανεπιστημίου Κύπρου παρανόμησε το Υπ. Οικονομικών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΥΠΟ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ- Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

• Υψηλές θέσεις, που προϋποθέτουν εκλεπτυσμένες επιλογές, οι οποίες εν ολίγοις αποτελούν και την Εθνική Κύπρου, που εκπροσωπεί την χώρα σε κέντρα λήψης αποφάσεων αναμένεται να κενωθούν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλείται να συμπληρώσει τα κενά ή αν το επιθυμεί να τους ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΣΕΙ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι δεν θα προσφέρει εκ νέου τις θέσεις τους στην Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ και τον Κεντρικό Τραπεζίτη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΗΡΟΔΟΤΟΥ. Παρά ταύτα, το παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αποκρυσταλλωμένες αποφάσεις του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, θα οριστικοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

• Στην προκειμένη και πάλι θα λειτουργήσει η μέθοδος Χριστοδουλίδη, την οποία καταγράψαμε σαν ευρεσιτεχνία (ελέγξαμε μέσω ανασχηματισθεντων και την βρήκαν απολύτως ορθά διατυπωμένη), σύμφωνα με την οποία, όσους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να απομακρύνει-ανασχηματίσει, τους συμπεριφέρεται απόμακρα, με ψυχρό τρόπο και παγωμένο ύφος, χωρίς επικοινωνία, ούτε ραντεβού, καμία απάντηση στις τηλεφωνικές κλήσεις, ενίοτε και παρατηρήσεις και εν γένει με ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Οπόταν καλά να το έχουν υπόψη τους όσοι βρίσκονται σε καίρια πόστα, γιατί η συμπεριφορά Χριστοδουλίδη αποτελεί τον ΠΡΟΠΟΜΠΟ για επικείμενη απομάκρυνση τους.

ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΙ ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

• Όσον αφορά την Επίτροπο Υγείας - ασφάλειας τροφίμων της Ε.Ε, ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, σύμφωνα με τους Ευρωττοπουζοκυπραίους πράκτορες της ΞΥΠ - και της οποίας η θητεία λήγει το προσεχές Φθινόπωρο, φαίνεται ότι οι σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι όπως την αντικαταστήσει με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ - πρώην Υπουργό Οικονομικών ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θεωρεί τον Γεωργιάδη, ως την καταλληλότερη επιλογή, αφού διαθέτει το αναγκαίο πολιτικό εκτόπισμα και γνώσεις για να αντεπεξέλθει στο καίριο πόστο Κοινοτικού Επιτρόπου. Ακαδημαϊκές προς τούτο συζητήσεις έγιναν στο Προεδρικό κονκλάβιο και όλοι οι μετέχοντες συμφωνούν στην εν λόγω επιλογή, αφού θεωρούν ότι ο ΧαΓε μπορεί να αποτελέσει τον φορ της Εθνικής Κύπρου στα γήπεδα των Βρυξελλών.

• Σημειώνεται ότι ο Χάρης Γεωργιάδης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής και στο διάστημα της θητείας του αποκόμισε θετικά σχόλια, τόσο από φιλοξενούμενους Ευρωπαίους και μη, όσο και από τα κόμματα. Απ’ όσα δε πληροφορούνται οι πράκτορες της ΞΥΠ, αρνητική δεν είναι στο εν λόγω ενδεχόμενο και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, παρά το ότι θα μεσολαβήσουν οι διπλές εκλογές του Ιουνίου και όλα είναι πιθανά. Οι Κοινοτικοί Επίτροποι προτείνονται από τα κράτη – μέλη και περνούν από ακροάσεις σε Ευρωπαϊκά όργανα, προτού πάρουν έγκριση για να ενταχθούν στην Κομισιόν.

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ Κ. ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

• Σε άλλο ένα πόστο, που το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε στην επικαιρότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβληματίζεται να αλλάξει τον κάτοχο του είναι και αυτό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΗΡΟΔΟΤΟΥ να περιμένει εναγωνίως. Παρά το ότι ο κ. Ηροδότου, τους τελευταίους μήνες έκανε τον δικό του προεκλογικό, αφού παρέλασε από την Κύπρο ΣΥΣΣΩΜΗ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με τους Ευρωπαίους Κεντρικούς τραπεζίτες να ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ τον ομοτράπεζο-συνάδελφο τους, κάποιοι δε εξ αυτών να παροτρύνουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΣΕΙ, εντούτοις ο Γεροσχηπιώτης δεν εκφράζεται και δεν υπόσχεται. Η θέση κενώνεται τον ερχόμενο Μάιο και μέχρι τότε όλα είναι ανοικτά, αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει έτοιμη την εισήγηση, αλλά δεν την αποκαλύπτει για ευνόητους λόγους. Αν θέλουμε να πιθανολογήσουμε θα αναφέρουμε ότι ο Κ. Ηροδότου έχει 30% να συνεχίσει ως Κ.Τ. και κάποιος εκ των ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ (πρώην διοικητικό στέλεχος Τράπεζας Κύπρου ή ΜΑΚΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ (Υπ. Οικονομικών με θητεία στην Κ.Τ) ή κάποιου φίλου του ΝΙΚΧΡΙ με διεθνείς περγαμηνές, να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ... ΚΡΥΒΕΤΑΙ - Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ

• Ωιμέ, οποία απογοήτευση. Να θεωρούνται ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ στην οικονομία, λόγω των αυξημένων προϋπολογισμών τους, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Όμως η διαχείριση των οικονομικών των δημοσίων πανεπιστημίων ΠΑΣΧΕΙ, αν και η καταφερτζού Υπουργός Παιδείας ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, περί άλλων τυρβάζει. Ωσάν και δεν είναι στην αρμοδιότητα της η τριτοβάθμια εκπαίδευση και παρουσιάζεται σαν απλώς θεατής της διαμάχης, προ λίγων ημερών στο ΤΕΠΑΚ και τώρα με τους φουσκωμένους προϋπολογισμούς του Πανεπιστημίου Κύπρου. ΚΡΥΒΕΤΑΙ και δεν συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο αφήνοντας τους πολίτες ανενημέρωτους και την κοινωνία απορημένη. Άστε που με αυτό τον τρόπο δεν στηρίζει ούτε και τα δημόσια Πανεπιστήμια, αφού με όσα ακούγονται στην δημόσια σφαίρα, τείνουν να απολέσουν την ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ τους.

ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ 150 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

• Για χατίρι του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι και το Υπουργείο Οικονομικών ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ και οι άτεγκτοι και σκληροί σε άλλες περιπτώσεις και αιτήματα -Υπουργός ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ και Γενικός Διευθυντής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ- ΕΝΕΔΩΣΑΝ, δίνοντας πέραν των 100 εκατομμυρίων που ήταν προϋπολογισμένα, άλλα 10 εκ. στους Πανεπιστημιακούς. Α, δεν τελειώσαμε με το Πανεπιστήμιο, αφού προτού καν αρχίσει το 2024, προϋπολογίζουν ότι πέραν των 110 εκ. ευρώ, θα χρειαστούν άλλα 22 εκατομμύρια και βλέπουμε. Λες και τα εκατομμύρια για τους Πανεπιστημιακούς και το Υπ. Οικονομικών είναι πετσετάκια.

• Κι επειδή ζουν στα ΧΡΥΣΑ ΚΛΟΥΒΙΑ τους, με κάποιο εκ των ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ των πανεπιστημιακών βουλευτή, να ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ σε μια στιγμή αγανάκτησης «μετά λένε ότι παίρνουν πολλά οι βουλευτές», προφανώς αντικρίζοντας τους μισθούς των ακαδημαϊκών που αγγίζουν τις 150 χιλιάδες ετησίως, χωρίς τα εξτραδάκια από ερευνητικά προγράμματα, να πληροφορήσουμε τους αγαπητούς ακαδημαϊκούς, ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΦΑΔΑΖΕΙ από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και το βάσανο της επιβίωσης, οπόταν να μην ΚΑΝΟΥΝ τους θιγμένους, όταν ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ. Κι όλα αυτά με την ανοχή της Κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπ. Παιδείας που οχυρώθηκε στο στρατόπεδο των ΦΙΛΙΠΠΑικών (ανήκουν οι φίλες της Πρώτης Κυρίας που μαγειρεύουν μαζί, στύβουν χυμούς, κάνουν περιβαλλοντικές δράσεις, είναι αισθητικοί-νυχούδες) και δεν παίρνει θέση σε οτιδήποτε. Μόνο ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟ

• Ακόμη η ΑΠΑΞΙΩΣΗ που καταντά ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για την Βουλή, μη παρουσία σε συνεδρίες του Πρύτανη Πανεπιστημίου ΤΑΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, ο οποίος από καθέδρας νουθετεί τους πάντες, θεωρείο αχρείαστο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, παράλληλα δεν θέλει να εξηγεί τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ στο Πανεπιστήμιο και στέλνει να τον εκπροσωπήσουν ο Αντιπρύτανης και τεχνοκράτες του ιδρύματος, καταδεικνύουν ότι θα πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (αν περιμένει από την Αθηνούλα θα μαζεύει πάλι συντρίμμια) για να μπει τάξη στα πανεπιστήμια. Οι υψηλοί έως προκλητικοί μισθοί, οι λειτουργικές δαπάνες (2 εκ. για καθαριότητα-εργοδοτείται οικονόμος προφανώς για να στρώνει τα τραπέζια των βασιλιάδων καθηγητών), οι διπλές σχολές (τι δουλειά έχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου να έχει Πολυτεχνική σχολή όταν διαθέτει το ΤΕΠΑΚ) και άλλες δαπάνες τείνουν να μετατρέψουν σε επικίνδυνες για τα οικονομικά του τόπου τις αυξανόμενες δαπάνες του Π.Κ.

• Όπως δήλωνε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ που απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δια χειρός ώστε να μην το ρίξουν στα αζήτητα οι τεχνοκράτες (τέχνη τους η παραπλάνηση των πολιτικών), τι χρειάζεται μια τόσο μικρή χώρα τρεις Συγκλήτους, τρία Διοικητικά Συμβούλια για να διοικούν τα δημόσια Πανεπιστήμια, αφού τα χωρίζουν λίγα χιλιόμετρα (Π.Κ. ΤΕΠΑΚ - Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Ε, μα το ΒΟΛΕΜΑ είναι υπεράνω και οι πελάτες των κομμάτων να τακτοποιούνται.

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΤΕΚ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΠΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΑΝ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αμάν τα χάπια μου ή μάλλον τις ενέσεις μου. Φανταστήκατε στην ίδια συνεδρία να παρίστανται ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ τι ΣΚΑΝΔΑΛΟ και τι παρασκήνιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ; Όπως και στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, όπου διαφάνηκε ότι και οι ιδιώτες μουρμουρούν για την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ του κράτους, αλλά και οι ίδιοι όταν έχουν ευθύνη να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ σε τιμωρίες, όπως στην προκειμένη για τους ενεχόμενους εργολήπτες στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ Πάφου, σφυρίζουν αδιάφορα- κλωτσούν την μάππα έξω από το γήπεδο και δικάζουν μια υπόθεση επί 9 συναπτά έτη, όταν για τις παρανομίες υπάρχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Καλές είναι οι φανφάρες, μεγαλοστομίες και εκ τους ασφαλούς τοποθετήσεις φίλοι μας του ΕΤΕΚ και του συμβουλίου εργοληπτών, αλλά επί του πρακτέου διαφάνηκε ότι είστε κι εσείς όπως οι πολιτικοί που κατηγορείτε και σκίζετε τα σινιέ ρουχαλάκια σας ότι δεν καταπολεμούν ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ… 

• ΥΓ: Ακύρωσε την ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ το Τμήμα μετεωρολογίας και έδειξε πράσινη. Ε, ναι ρε τον κάλεσε το VAR και άλλαξε απόφαση. Τι θέλετε, δηλαδή να κάνει λάθος; Τελικά τίποτε - μα τίποτε δεν λειτουργεί σωστά σ’ αυτό τον τόπο;

• ΥΓ. Η προτίμηση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών - βουλευτή του ΔΗΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, να συνεδριάζει στην Ολομέλεια του σώματος (η επιτροπή του), μόλις μια θέση από το έδρανο της Προέδρου της Βουλής, προφανώς παραπέμπει - στο απώτερο μέλλον - σε προσπάθεια του ΜΗΤΣΟΥ ΜΗΤΣΟΥ, να αναρριχηθεί στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα του κράτους. Εντάξει, δεν είπαμε ότι θα κάνει και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Αννιτούλα μας. Δια δημοκρατικών μεθόδων. Μπορεί και να μην θέλει το 2026 η Αννίτα Δ. να κάθεται στο ίδιο έδρανο και να προτιμήσει να μετατοπιστεί σε κάποιο λόφο, που έχει και περισσότερη δροσιά, ειδικά τώρα που η Φιλίππα με την φίλη της Υπουργό Γεωργίας ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (α. γι’ αυτό δεν πάει στην Βουλή χωρίς την παρουσία του Γ. Διευθυντή) φυτεύουν συνεχώς δέντρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση