ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καυγάδες Υπουργών Γ. Διευθυντών… βραχυκυκλώνουν - Διορίζονται 4 νέοι Γ.Δ

Μετακινήσεις - διορισμοί μετά τις εκλογές - Οι Ε/Κ φίλοι της Ολγκίν και οι αλλόκοτοι ΡΙΚάδες της Γιουροβίζιον

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ Γ.Δ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ - ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ - ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΧΡΙ

• Τα παιχνίδια εξουσίας είναι καθημερινά και συνήθη, εντός των Υπουργείων όπου κατά το πλείστον αντιμάχονται οι Υπουργοί με τους Γενικούς Διευθυντές, στους οποίους προσδιορίσαμε το προσωνύμιο, οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ, αφού ελέγχουν μέσω και των υφισταμένων τους, όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες των Υπουργείων. Ως εκ τούτου η αρμονική συνύπαρξη με τους εκάστοτε Υπουργούς που είναι το θεμιτό για την ομαλή λειτουργία των Υπουργείων και την αποδοτικότερη τους λειτουργία, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Κι επειδή ως συνήθως οι ΚΑΥΓΑΔΕΣ και αντιπαραθέσεις Υπουργών - Γ. Διευθυντών παραμένουν κρυφές και περιορίζονται ως θέμα συζήτησης των δημοσίων υπαλλήλων στους διαδρόμους, στην προκειμένη θα αποκαλύψουμε κάποιες εξ αυτών ως ΞΥΠ, που σέβεται τον ρόλο της.

• Προφανώς και οι εν λόγω συγκρούσεις ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΏΝΟΥΝ το Κυβερνητικό έργο, ενίοτε δε διαχωρίζουν τους υπαλλήλους σε ομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προστριβές με ημέτερους και αντιπάλους. Ωστόσο, επειδή τα Υπουργεία δεν είναι ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ και αμπελοχώραφα οποιουδήποτε για να επιδίδεται σε παντός είδους μικρο-μεγαλισμούς και επίδειξη ναρκισσισμού και αππωμάρας, αλλά όλοι είναι περαστικοί και υπηρέτες των μακάκων φορολογουμένων που με το αίμα τους παρέχουν χρήμα και δόξα, να επισημάνουμε ότι στην προκειμένη κάποιοι ψίθυροι έφτασαν στ’ αυτιά του Προέδρου τη Δημοκρατίας, ο οποίος και θα πάρει οσονούπω τα ανάλογα μέτρα. Πάντως, όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα, όταν ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ την Μεγάλη Τρίτη, επέδωσε τα δελτία προόδου, κάποιοι εκ των Υπουργών- Υφυπουργών έμειναν ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ… Τα χάπια μου ρε τα Γεροσχηπιώτικα…

ΕΥΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ 4 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Γ.Δ. - ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑΚΗ

• Το σύντομο χρονικό διάστημα (οσονούπω) προσδιορίζεται ως η περίοδος μετά τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου και θα γίνει ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και κυρίως μετακινήσεις Γ. Διευθυντών. Σημειώνεται ότι μέχρι τέλος του 2024, αφυπηρετούν 4 Γενικοί Διευθυντές, κάτι που παραπέμπει σε ευρείες αλλαγές. Τους επόμενους μήνες αποχωρούν από την δημόσια υπηρεσία οι ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑ - Γ.Δ. Υπ. Άμυνας - ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΛΗΣ - Γ.Δ. υπ. Μεταφορών, ΛΟΥΗΣ ΠΑΝΑΓΗ - Γ.Δ Υπ. Δικαιοσύνης και η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ Γ.Δ Υπ. Υγείας (πολλοί θα κλάψουν και σε αρκετούς θα λείψει η παρουσία της). Οπόταν θα υπάρξουν ευρείες αλλαγές και μετά τους διορισμούς των Γ.Δ από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), στην βάσει των προβλεπόμενων προνοιών της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας) θα τα καταφέρουν με νέες επιτροπές που θα συστηθούν και δαιδαλώδεις διαδικασίες;) όπως άρχισε να εφαρμόζεται με τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

• Αν και πολυδαίδαλη η νέα κατάσταση, εντούτοις τα χρονικά πλαίσια είναι προσδιορισμένα… Όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και αρκετοί προετοιμάζονται με χάραξη των οδικών διαδρομών που οδηγούν στο λόφο του Προεδρικού ή στα γραφεία κομμάτων, επιδιώκοντας το ΕΛΙΞΗΡΙΟ της δημόσιας υπηρεσίας, την μαγική λέξη που προκαλεί -ενίοτε- και ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ, το πολυθρύλητο ΡΟΥΣΦΕΤΙ… Ιδιαίτερα τώρα στην προεκλογική περίοδο θα συναντήσετε αρκετούς τέτοιους να περιφέρονται σε ΟΛΕΣ τις κομματικές συγκεντρώσεις… Τι κάνει ο άνθρωπος για να πάρει μια θέση. ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ - ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ σαν αθλητής γυμναστικής…

ΚΑΥΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ - ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΠΑΝΤΕΛΗ

• Επανερχόμενοι στους ΚΑΥΓΑΔΕΣ, να αναφέρουμε ένα εξ αυτών που προκάλεσε ΑΝΤΑΡΑΧΗ και επίκεντρο συζητήσεων στο Υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφού πλέον η ψυχρότητα του Υπουργού ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και του Γ.Δ ΑΝΤΡΕΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, είναι πρόδηλη και πασιφανής και ιδιαιτέρως έκδηλη. Αν και το έργο του Υπ. Εργασίας δεν φαίνεται να παρακωλύεται, εντούτοις οι σχέσεις των δυο αντρών δεν είναι και στο καλύτερο σημείο. Ακόμη και χθες στην συνάντηση για επίλυση της εργατικής διαφοράς στο ΚΙΤΙΟΝ δεν κάλεσε -ως είθισται και επιβάλλεται από τα δημόσια θέσμια- τον Γ.Δ Α. ΖΑΧΑΡΙΆΔΗ, ο μάστρε Τζον Παναγιώτου, αλλά τον διευθυντή εργασιακών σχέσεων.

• Ακόμη να επισημάνουμε ότι κάποια αναταραχή εξακολουθεί να επικρατεί και στο Υπουργείο Οικονομικών, εκεί όπου δυο ισχυρές προσωπικότητες, με διαφορετικό τρόπο αντίληψης, ενίοτε συγκρούονται, αφού έχουν εκ αντιθέτου φιλοσοφίες και προσεγγίσεις σε πλείστα θέματα. Αν και ο Υπουργός ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ και ο Γ.Δ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ (εκτός από απόλυτος δερβέναγας μπορεί να ονομαστεί και ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑΣ των οικονομικών) πέρασαν σε μια νέα φάση, ήτοι της ΑΝΟΧΗΣ μέχρι παρακάτω, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αλλαγή στην θέση του Γ.Δ όταν θα υπάρξει το ευρύτερο κύμα αναδιαμόρφωσης της κρατικής μηχανής. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να διοριστεί οικονομολόγος στην θέση και από τους υφιστάμενους, ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ στο Υπ. Γεωργίας είναι απαραίτητος για να στρατεύει την νεοσσό Υπουργό ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ενώ ο Ζαχαριάδης είναι πέραν από Γ.Δ υπ. Εργασίας και αναπληρωτής στην Διεύθυνση ΕΠΣΑ (Ευρωπαικά προγράμματα συντονισμού - ανάπτυξης), ενώ κάποιοι ψάχνουν και κομματικές καταβολές…

Η ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ

• Αν και τα δυο κορίτσια δεν ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ στο Υπουργείο Παιδείας, εντούτοις δεν υπάρχει και η κατάλληλη χημεία, αφού πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και εδώ προκύπτουν τα μυστήρια δράσης του γυναικείου εγκεφάλου όταν συνεργάζεται με άτομο του ιδίου φύλου (η επιστήμη δεν μπόρεσε να προσδιορίσει επαρκώς την φόρμουλα της ομαλής συνύπαρξης…). Έτσι και η καταφερτζού Υπουργός ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ υπόσχεται στους πάντες για τα πάντα, ενώ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΠΑΥΛΟ ΜΥΛΩΝΑ, κάτι που διαφωνεί ανυπερθέτως και έντονα, η Γ.Δ ΜΑΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΧΑΣΑΠΗ.

• Ως εκ τούτου δεν θα χάλαγε το Μαρινάκι τυχόν μετακίνηση της στο Υπ. Εργασίας, όπου και γνωρίζει τα πάντα για την λειτουργία, λόγω της πολύχρονης-ευδόκιμης παρουσίας της και ως επικεφαλής του Τμήματος εργασιακών σχέσεων. Για δε τον νυν Γ.Δ Α. Ζαχαριάδη που η μετακίνηση του ενδεχομένως να είναι και ΛΥΤΡΩΣΗ, μπορεί και να τοποθετηθεί στο Υπ. Μεταφορών, αφού γνωρίζει ως εκ της παρουσίας του στο Γενικό Λογιστήριο από προσφορές, κάτι που διαφάνηκε ότι αποτελεί πονοκέφαλο για τον διαφανοκέφαλο Υπουργό ΑΛΕΞΗ ΒΑΦΕΑΔΗ.

• Αν προσέξατε δεν αναφερθήκαμε σε ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ και άλλα τινά στα Υφυπουργεία καθότι το σύνολο των κατεχόντων αυτά τα πόστα - πλην ΠΙΚΗΣ, ΡΑΟΥΝΑ που είναι οι πλέον στενές συνεργάτιδες του ΝικΧρι - εξαιτίας του ότι η αντικατάσταση τους, μάλλον είναι θέμα χρόνου… Α, και ο διορισμός για Υφυπουργό Μετανάστευσης ενδεχομένως να καθυστερήσει και μετατίθεται μετά τις εκλογές.

ΤΟ ΛΕΥΚΑΡΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΓΚΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φόρεσε το λευκαρίτικο της φόρεμα (κάνουν και στην Κολομβία λευκαρίτικα κεντήματα;) η ΜΑΡΙΑ ΑΝΧΕΛΑ ΟΛΓΚΙΝ και ήρθε να μας πει ότι αφουγκράστηκε τους πολίτες του Κυπριστάν (Ε/Κ- Τ/Κ) και σπρώχνουν προς λύση. Μάλλον το Μαράκι πληροφορείται από κάποια φιλαράκια της που εγκολπώθηκαν και ανήκουν στην επονομαζόμενη - αυθαίρετα - αυτόκλητα - κοινωνία των πολιτών. Όχι κυρία μου, δεν εκπροσωπούν αυτοί τους πολίτες, παρά μόνο ορισμένους και όσους κατά περίσταση συνομιλείτε είναι κάποιες ομάδες ανθρώπων που προστρέχουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

• Κι επειδή με άλλη συνθήκη, είχαμε την ευκαιρία στην Βουλή των αντιπροσώπων να δούμε τον κατάλογο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που επικαλούνται πλειστάκις αρκετοί, να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία τους είναι ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟΙ - προσηλωμένοι σε συγκεκριμένο θέμα με απόψεις προσωπικές που δεν ενστερνίζεται η πλειοψηφία, δικαιωματιστές και λοιποί άγνωστοι που μπορεί και να αντιπροσωπεύουν ΜΟΝΟ μερικά άτομα και δηλώνουν εκπρόσωποι των πολιτών για να παίρνουν αφειδώλευτα και άκοπα χρήμα... Αν απ’ αυτούς παίρνεις τον παλμό της κοινωνίας, μάλλον έχασες Μαράκι. Όπως π.χ να ρωτήσουμε στην πόλη ΜΕΔΕΓΙΝ της Κολομβίας αν προσέφερε ο ΠΑΜΠΛΟ ΕΣΚΟΜΠΑΡ (περιβόητος ηγέτης καρτέλ μαφίας) στην πόλη και την χώρα. Ε, θα βρεθούν αρκετοί που ευεργέτησε να σου αναφέρουν ότι δεν μας έβλαψε.

• Αν θέλατε τεκμηριωμένη, άποψη πάρτε την δημοσκόπηση του ΡΙΚ που ανέφερε ότι αυξάνονται οι θιασώτες της λύσης ενιαίου κράτους και μειώνονται όσοι πιστεύουν στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε κουβέντες του καφενέ, αλλά επειδή μπορεί στην Κολομβία να μην έχετε τέτοιου είδους ναούς κοινωνικών συναθροίσεων, να σας επισημάνουμε ότι αντίστοιχες συζητήσεις, για να το αντιληφθείτε γίνονται σε κομμωτήρια από τα κορίτσια που αναμένουν, ιδιαίτερα στα Κολομβιανά ενίοτε με τις εκπάγλου κάλλου κορίτσαρους. Κι αυτό το παραμύθι ότι οι Τ/Κ θέλουν λύση και πρέπει ως ΟΗΕ να τηρείτε αποστάσεις, άστε δεν το θέλουμε να το ακούμε. Σας φτύνει ο ΤΑΤΑΡ και εσείς ανοίγετε Κολομβιανή βεντάλια . Σας μιλάει για δυο κράτη και λέτε ότι θέλουν οι πολίτες λύση. Αυτά είναι κουραφέξαλα. Πέστε μας ότι απολαμβάνετε χλιδάτες διακοπές μετά παχυλού μισθού και αφήστε τα παραμύθια. Κι εμείς επιμένουμε στα πλαίσια μιας απροσδιόριστης καλής θέλησης που μάλλον παραπέμπει σε φοβητσιάρηδες, χλεχλέδες ή όπως λένε στα χωριά μας μαλλαππάππες.

• ΥΓ: Α, πα, πα. Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός που προάγεται μέσα από την τέχνη της μουσικής από τους καλοπληρωμένους από όλα τα κράτη τύπους της EBU (ευρωπαϊκή ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών). Τι είναι όλοι αυτοί που πλασάρονται ως πρότυπα στους νέους της Ευρώπης στο πανηγυράκι της Γιουροβίζιον. Κάμποσοι μισότρελοι, εθισμένοι στις ουσίες, απόκοτοι και ζογκλέρ των φύλων, που μάλλον οδηγούν σε παράνοια παρά στην ΕΥΓΕΝΗ ΤΕΧΝΗ της μουσικής και της ερμηνείας. Και το κουβαραστράδικο (όπως ονομάζουμε το ΡΙΚ) για να δικαιολογήσει το πέταμα των λεφτών των μακάκων φορολογουμένων στην εκπροσώπηση της χώρας μας σε μια διοργάνωση που παρακολουθούν ορισμένοι τύποι με απροσδιόριστα γούστα, μας παραπέμπει σε δήθεν διαφήμιση (δηλαδή θα δει κάποιος την Καψή να ερμηνεύει άσμα στα αγγλικά και θα έρθει στο νησί;). Παλιό το παραμύθι ΣΤΑΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - Πρόεδρε του Δ.Σ και ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΩΚΕ - διευθυντή του κουβαραστράδικου. Αυτό το κατασκεύασμα που ονομάζεται διαγωνισμός τραγουδιού Γιουροβίζιον αγγίζει τις καρδιές σας; Αυτά θέλετε να αφήσετε ως παρακαταθήκη; Ουδεμία αντίρρηση. Ο καθείς γράφει την ιστορία του. Κυρίως δεν μπορεί να κρυφτεί…

• ΥΓ. Μ’ όλα αυτά αμελήσαμε να σας ενημερώσουμε για την δράση του πολιτικάντη που κυνηγά την θεσπέσια καλλίπυγο. Κι επειδή τον έβαλε σε τάξη και του επέβαλε κανόνες, αν και δημοσίως το παίζει σκληροτράχηλος (ουστ ρε ψευτόμαγκα) αυτός υπακούει στο κορίτσι και τα θέλγητρα της, ερμηνεύοντας το άσμα που άδει περιπαθώς ο παμμέγιστος ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ «ο πιο καλός ο μαθητής/ήμουνα εγώ στην τάξη/ κι οι δάσκαλοι με είχανε μην βρέξει και μην στάξει/ πάντοτε στο τετράδιο βαθμό έπαιρνα δέκα.». Και συνεχώς κάνει κουτάκια για να επεξηγήσει ότι η αγάπη τους μπαίνει σε περιορισμούς…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X