ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Zέτα αντί Παμπορίδη προτείνουν για συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

Άδειασε τον Αχιλλέα Δημητριάδη ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Οργιώδες παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες με απώτερο στόχο να εξευρεθεί η κοινή συνισταμένη που θα οδηγήσει σε συνεργασία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ και ενδεχομένως και συμπόρευση άλλων κομμάτων, όπως ΕΔΕΚ- Οικολόγοι. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης και το βελούδινο διαζύγιο που εν πολλοίς εκδόθηκε, αλλά μένει να επικυρωθεί και τυπικά, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά κομματικών παραγόντων, βουλευτών και άλλων πολιτευτών που προκρίνουν την λύση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΓΕΩΡΓΙΑΣ, κατά κόσμο ΖΕΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ, ως το συναινετικού κρίκου που θα συνδέσει το μέτωπο της αντιπολίτευσης.

• Με την εν λόγω κίνηση που κάποιοι την θεωρούν και υψηλής πολιτικής εμβέλειας επιχειρούν να αποκλείσουν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ που με τα υφιστάμενα δεδομένα παρουσιάζεται ως ο επικρατέστερος για το ΑΚΕΛ, ενώ ρίχνουν και την μπάλα στο ΔΗΚΟ με υποψήφια που βρίσκεται στα δικά τους μέτρα.

• Προφανώς και η επιλογή και πάλι Υπουργού της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, που προέρχεται από τον χώρο της δεξιάς, δεν προκαλεί και τα καλύτερα των συναισθημάτων στους ΑΚΕΛικούς, αλλά με την εξέλιξη των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια συνεργασίας των δυο κομμάτων. Μάλιστα, οι εμπνευστές της ιδέας περί Ζέτας, προβάλουν το επιχείρημα ότι θα γίνει ευκολότερα δεκτή και από άλλα κόμματα όπως ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.

• Φυσικά στα παρασκήνια προβάλλεται και το ΠΡΟΒΑΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ότι ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις τον ερχόμενο Νοέμβριο δεν του δίνουν τέτοια ποσοστά που θα τον οδηγούν σε νίκη, ενδεχομένως να υποχωρήσει από τις εξαγγελίες και να αποχωρήσει για την ούτω καλούμενη ενότητα και να συμπαραταχθεί σε υποψηφιότητα Ζέτας την οποία και θεωρεί στενή του συνεργάτιδα. Τέτοιο σενάριο όπως μας έλεγε γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ, μάλλον είναι απότοκο νοσηρής φαντασίας και με τα υφιστάμενα δεδομένα…ουτοπικό.

• Η ενδεχόμενη ανάδειξη άλλης μιας ξανθιάς στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα θα δημιουργήσει δίδυμο εξουσίας στο Κυπριστάν με την ομόχρωμη της στη χαίτη, Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και με δυο ορίτζιναλ δεξιές στο πηδάλιο του κράτους. Σημειώνεται ότι η Υπ. Εργασίας διατηρεί προφίλ εργατικής και αποφασιστικής πολιτικού, που διεξήλθε τον πόλεμο του κορωνοϊού με σχετική επιτυχία και με συναινετικό πρόσημο σε σχέση με τους κοινωνικούς , εργατικούς και κομματικούς εταίρους.

• Ωστόσο, υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες, αφού δεν είναι και σίγουρο από τους θιασώτες της λύσης Ζέτας, αν η ίδια η Υπουργός είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση της και να αντιπαραταχθεί με τους μέχρι πρότινος συνεργάτες της και ιδιαίτερα με τον αγαπημένο της Νίκαρο, για τον οποίο τρέφει και τα καλύτερα των συναισθημάτων. Εν πάσει περιπτώσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων και συσκέψεων- διαβουλεύσεων των κομμάτων θα διαφανεί αν η λύση με την Υπ. Εργασίας θα καρποφορήσει…

• Ας ρίξουμε και λίγες ματιές σε άλλα θέματα της επικαιρότητας. Πως μπορεί να είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ όταν την πολιτική του ιδέα- προτροπή περί προσφυγής Αμμοχωστιανών στην ούτω καλούμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων , ΑΔΕΙΑΖΕΙ και ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ; Ε, δεν υπάρχει γιατρειά αφού έκανε την διάγνωση ο κ. Ιωάννου κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ. Ο γιατρός φαντάζομαι δεν το είπε μόνος του αλλά συνεννοήθηκε και με την ηγεσία του κόμματος. Οπόταν βρέθηκε η πτέρνα σου Αχιλλέα μου…

• Παπαγαλάκια που διαβάλουν προσδοκώντας να πάρουν παπούτσια αξιωματούχων μάλλον θα μείνουν στις κατασκευές. Ιδιαίτερα όταν προσβάλουν επί μονίμου βάσεως και εμμονικά και τις συζύγους υποψηφίων τότε μάλλον θα παραμείνουν στο περιθώριο, εκεί όπου ανήκουν.

• Πορεία στον λαό εξήγγειλε και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, ώστε να διαμορφώσει άποψη για τις Προεδρικές εκλογές. Πάντως με τα υφιστάμενα δεδομένα οι αποφάσεις για την ΕΔΕΚ δεν μπορεί να είναι πολιτικές αλλά καθαρά δικαστικές, αφού προηγούνται αρκετές διαδικασίες και η Θέμιδα μάλλον δεν είναι σοσιαλίστρια για να βρει το φως της.

• Μπίλι της Ναυτιλίας η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης. Οπόταν ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ θα πρέπει να ψάξεις ώστε να αποδώσεις τα εύσημα σε αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα , όπως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ και η Πρόεδρος της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Και ξέρεις αγόρι, στον ΔΗΣΥ αν δεν λαμβάνεις υπόψη την προσφορά των κομματικών ( αν δεν ήξερες να ρώταγες) ενδεχομένως και χωρίς να το αντιληφθείς θα μπεις στα ξεπουλήματα με την κλασική ρήση « ένα συν ένα».

• Τι κατάφεραν με αυτή την πανδημία; Να εφαρμόσουν τον στίχο από το άσμα του ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ «συνήθισες το τέρας να προσκυνάς».

• Α για όσους με ρωτούν επανειλημμένα ποιος είναι ο επικοινωνιολόγος που εμφανίζεται στις επαρχιακές συγκεντρώσεις του ΔΗΣΥ και μιλάει για ενότητα και αγώνα, σας πληροφορεί ο γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ. ΠΑΝΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ λέγεται και αντιλαμβάνεστε ότι είναι και συγγενής της βουλεύτριας Λεμεσού ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΣΙΡΙΔΟΥ. Το Τσιριδέικο καλπάζει στον ΔΗΣΥ και δίπλα στον Φούλη. Μην σας τσιρίζει όμως αργότερα ο Πάφιος ότι έχετε και εσείς ευθύνες…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν μας έλεγαν ότι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα στα μέτρα που λάμβαναν, τώρα γιατί απαξιώνουν τους επιστήμονες και πολιτικούς της Δανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Καταλωνίας, Αγγλίας , Ιρλανδίας που τερματίζουν τα μέτρα; Ε, καλά δεν ξέρει ο Καραγιάννης η Πανά, ο Τσιούτης και η Κολιού και γνωρίζουν οι επιστήμονες αυτών των χωρών; Α, πα, πα Δανοί, Γάλλοι και οι συνάδελφοι του Καραγιάννη οι Εγγλέζοι , είναι όλοι αχάπαροι και επικίνδυνοι. Εκτός κι αν εκεί έχουν άλλο ιό…

• ΥΓ: Τι λαγνεία είναι αυτή και από πού προκύπτει να προβάλεις συνεχώς στο ρεπορτάζ σου εικόνες από εντατικές νοσοκομείων, ανθρώπους που βασανίζονται και ταλαιπωρούνται; Μάλλον προσπάθεια τρομοκράτησης για να πάρουν ποσοστά. Α, οι ΑΝΤένες σας δεν πιάνουν πλέον την κοινωνία φίλοι μου. Κλειστήκατε στα γραφεία και νομίζετε ότι ο κόσμος είναι ΟΛΟΣ το γυάλινο κλουβί σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X